Effectief samen twitteren met CoTweet

CoTweet

CoTweet in het kort

CoTweet is een service waarmee een team één of meerdere Twitter-accounts kan beheren. Ideaal voor zakelijk gebruik. Hieronder een praktische handleiding voor de tool zodat je er snel mee aan de gang kunt.

Heb je al een account en wil je snel aan de gang? Klik dan hier.

Aanmelden

Teamleden toevoegen

Het toevoegen van teamleden gaat heel makkelijk door het invoeren van mailadressen en te drukken op Send Invitation. De teamleden krijgen een uitnodiging en kunnen verder zelf hun gegevens instellen.

Extra functionaliteiten

Op de tab Integrations kun je extra functionaliteiten toevoegen door een Bit.ly en/of Ping.fm account toe te voegen. Dit doe je door de knoppen achter het account op ON te zetten.

 

Inbox

De Inbox heeft iets weg van Outlook binnenkomende tweets worden onderverdeeld in Messages en Friends’ Updates. Bij Messages staan alle Direct Messages (DM), Replies en Mentions (Verschil tussen Replies en Mentions). Voor de tweet staat een icoontje dat het verschil aangeeft tussen DM, Reply en Mention.

DM

Reply

Mention

Onder de Friends’ Update staan alle tweets van degenen die je volgt.


Elke tweet krijgt zijn eigen set icoontjes mee waarmee je verschillende taken uit kunt voeren:

Reply

Retweet

Assign

Meer opties en sneltoetsen

Archive

Delete

Outbox

In de outbox staan alle verzonden en alle ingeplande tweets. Onder de tweet staat Sent to…. Daaraan kun je zien wel teamlid de tweet verstuurd heeft. Onder Scheduled staan alle tweets die ingepland staan om te versturen. Ook hier kun je zien wie ze ingepland heeft.

Een tweet versturen

Een tweet verstuur je door op New Update te drukken. Hier kun je kiezen uit Twitter accounts als er meerdere accounts ingesteld zijn. Volgende keuze die je moet maken is of je de tweet nu of later wilt versturen. Door een link in het vak Type a URL to shorten te zetten kun je deze verkorten, zodat deze minder ruimte nodig heeft en te analyseren zijn.

Followup

Als je een tweet toegekend hebt aan een teamlid dan komt deze in zijn/haar Followup te staan.

Het toekennen doe je door in de Inbox op

Zoals je kunt zien kun je aangeven aan wie je de taak wilt toekennen en je kunt er zelfs nog een extra notitie aan toevoegen.

Eenmaal toegekend komt de tweet onder Followup te staan

.

Hier kun je door op de icoontjes te klikken verschillende acties uitvoeren met de tweet.

Searches

In het veld Search kun je zoektermen zetten van onderwerpen die je wilt volgen. Deze zoekresultaten kun je opslaan door rechtsboven op Save Search te klikken. Deze zoekresultaten komen dan aan de linkerkant onder Saved Searches te staan.

Deze functie is handig om al het nieuws rond bijvoorbeeld jouw naam/organisatie bij te houden, of rond een bepaalde expertise die je zoekt als je aan het werven bent.

CoTags

Omdat CoTweet pas interessant wordt als je het met meerdere mensen gaat gebruiken is het ook handig om aan de lezers te laten zien wie een bericht gestuurd heeft. Dit kan in CoTweet met behulp van CoTags. Deze kan elk teamlid zelf aanmaken zien er doorgaans zo uit: ^initialen. Zie hieronder:


Als je dit ingesteld hebt zal de CoTag elke keer automatisch toegevoegd worden aan een nieuwe update.

Add account

Leden kunnen zelf een of meerdere andere accounts toevoegen. Dit kunnen privé accounts zijn, maar ook andere zakelijke accounts.

CoTweet werkt erg handig in teams. Het werkt super simpel en je kunt van elke teamlid zien waar ze mee bezig zijn. Ook het toekennen van tweets aan andere teamleden is een heel fijne functie. Een echte aanrader en met deze handleiding volgens mij heel goed te begrijpen.

Loading...
Wil jij net als vele anderen online de weg leren kennen?
Ik zal je echt niet spammen!