Storify: Verhalen schrijven met Social Media

Een tijdje terug had ik me al ingeschreven voor een account voor Storify. Nog voor de Beta launch wilde ik kennis maken met deze tool, waarmee je content verspreid over het net kunt combineren tot een storyline. Vorige week kreeg ik een mailtje dat het (eindelijk) mogelijk is om account aan te maken. Gelijk gedaan natuurlijk…

Als je even 20 minuten de tijd hebt is het zeker de moeite waard om het verhaal achter Storify eens te bekijken.

Het verhaal achter Storify

Als je niet zoveel tijd hebt kun je ook even kijken naar mijn Story die ik gemaakt heb omtrent het thema Osamaandag, de dood van Osama bin Laden: http://storify.com/mbloksma/osamaandag Niet slecht voor 10 minuutjes werk, toch?

Starten met Storify

 

Storify story als bron gebruiken

 

De Storify Chrome Extension

 

Ik ben onder de indruk van Storify. Heel handig en heel snel kun je een overzicht maken van het beste en laatste nieuws over een actueel onderwerp. Hier zie ik zeker wel een aantal leuke toepassingen voor:

  • Vervanger van reguliere blogs;
  • Verslag van evenementen;
  • Research doen naar een onderwerp;
  • Moodboards voor ontwerpers;
  • Enz.

Wat denk jij er van? Is dit bruikbaar? En, zo ja, waar zou je het dan voor gebruiken?

Loading...
Wil jij net als vele anderen online de weg leren kennen?
Ik zal je echt niet spammen!